Followers

Tuesday, December 10, 2013

Mahasiswa maut digilis lori


Mahasiswa maut digilis lori 
Mayat mangsa ditutup menggunakan kain batik sementara menunggu ambulans tiba.
 
 SEGAMAT - Seorang mahasiswa sebuah pusat pengajian tinggi di Pahang dipercayai dalam perjalanan pulang ke pusat pengajiannya maut apabila motosikal dinaiki terjatuh sebelum dirempuh kenderaan lain di KM 183.8 Jalan Johor Baharu-Seremban, petang kelmarin.

Ketua Polis Daerah Segamat, Superintenden Mohd Kamil Sukarmi berkata, dalam kejadian 5.40 petang kelmarin, mangsa, Khairulazhar Azizi Puwiran, 21, berasal dari Kampung Parit Lapis Mukim 4, Batu Pahat, dikatakan dalam perjalanan pulang ke Pahang selepas menghabiskan cutinya di kampung.

“Berdasarkan siasatan awal, motosikal Yamaha 135LC dinaiki mangsa telah bergesel dengan sebuah kereta dari arah sama dan mangsa yang tidak sempat mengelak terus terjatuh sebelum dirempuh sebuah lori treler yang datang dari sebelah kiri arah sama.

“Pemandu lori tersebut yang menyedari melanggar mangsa hanya memberhentikan lorinya 30 meter daripada tempat kejadian dan mangsa juga sempat diajar mengucap dua kalimah syahadah oleh pengguna jalan tersebut,” katanya.

Menurutnya, mangsa cedara parah di kepala meninggal dunia di tempat kejadian dan dihantar ke Hospital Daerah Segamat (HDS) menaiki ambulans.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright 2011 ILMU PEDOMAN HIDUP
Theme by perantaucyber
Template Powered by Blogger.