Followers

Saturday, December 14, 2013

Pelajar Tahfiz Mati Kerana Di Bunuh


Bedah Siasat Sahkan Pelajar Tahfiz Mati Kerana Di Bunuh

 Kematian seorang pelajar tahfiz di Kota Bharu menjadi satu kes yang amat mengejutkan rakyat Malaysia dan ianya harus dipandang serius. Siasatan awal mendapati mangsa membunuh diri dan diklisifikasikan sebegai kes mati mengejut mendapat tentangan orang awam yang lebih melihat kes itu sebagai satu k bunuh yang dirancang dengan baik agar kelihatan seperti membunuh diri.
 
Apapun dari bedah siasat jelas menunjukkan yang mangsa sebenarnya telah dibunuh dan bukannya membunuh diri.

Pelajar berusia 16 tahun dan berada di tingkatan 4 Maahad Tahfiz Kok Lanas, Kelantan ini bernama Wan Ahmad Faris Bin Wan Abul Rahman. Pelajar ini dikategorikan pihak Maahad Tahfiz tersebut sebagai seorang pelajar yang baik dan amat disenangi. Arwah juga pelajar yang telah menghafaz sehingga 20 juzu’ Al-Quran.

Pihak pengurusan Maahad Tahfiz Sains Nurul Aman Kok Lanas mengucapkan takziah kepada keluarga pelajar mereka yang dijumpai meninggal di Pusat Tahfiz tersebut. Jenazah Allahyarham selamat disembahayangkan di Masjid Kg Larak , Mulong , Kota Bharu selepas fardu Asar petang semalam dan dikebumikan di kampung halaman mangsa.

Sama-sama kita doakan agar Allahyarham Adik Wan Ahmad Faris Bin Wan Abdul Rahman tergolong dalam golongan orang-orang yang beriman dan dirahamati Allah SWT. InsyaAllah.
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright 2011 ILMU PEDOMAN HIDUP
Theme by perantaucyber
Template Powered by Blogger.