Followers

Monday, July 22, 2013

PANAS!! Pelajar Non Muslim Diarah Makan Dalam Tandas


Gambar di atas telah menjadi topik hangat di media sosial dengan isu gambar Pelajar Non Muslim tengah makan di dalam tandas sekolah pada bulan puasa.

Sekolah yang dimaksudkan ialah Sekolah Kebangsaan Seri Pristana, Jalan SP 2/1, Seri Pristana, Sungai Buluh. Menurut salah satu komen dalam facebook, orang awam telah menelefon pengurusan sekolah itu untuk mendapatkan pengesahan dan pihak sekolah menyatakan kejadian tersebut benar-benar berlaku.

Rata-rata komen tidak kira daripada penganut Islam dan bukan Islam tidak bersetuju akan perkara tersebut. Ramai yang menyatakan perkara sebegini tidak pernah berlaku ketika zaman persekolahan mereka dimana pelajar dan guru-guru Muslim masih membenarkan pelajar Non Muslim untuk terus makan di kantin atau di tempat khas yang disediakan.

Pihak Sekolah perlu tampil memberikan penjelasan kerana isu ini termasuk dalam isu sensitif. Jika didapati bersalah, Pihak Kementerian Pendidikan perlu mengambil langkah drastik daripada kejadian seperti ini berlaku di masa hadapan.

Pendapat admin sendiri, ia tidak wajar dan penganut Islam yang berpuasa seharusnya memahami situasi tersebut.

UPDATE:

Gambar-gambar lain

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright 2011 ILMU PEDOMAN HIDUP
Theme by perantaucyber
Template Powered by Blogger.