Followers

Monday, December 5, 2011

Ombak Rindu Berjaya Kutip RM2 Juta Dalam Masa 72 Jam


Ombak Rindu(2011)-Meletup Giler! Tiket Habis! Kutip 4 Juta dlm 4 hari!

Meletuppp! Filem arahan Osman Ali ini bakal menggegarkan industri perfileman negara sekali lagi selepas filem “KL Gangster” arahan Shamsul Yusof yang mengaut RM11 Juta selepas tamat tempoh wajib tayang.

Bergenrekan romantik dan cinta, filem yang membariskan pelakon-pelakon mantap seperti Lisa Surihani, Aaron Aziz dan Maya Karin ini benar-benar memberikan impak kepada penonton di seluruh Malaysia. Antara komen-komen penonton selepas menonton filem ini,
"I noe its too late, Ombak Rindu was the best… Gerek! Serius, best love story!!! – @MDFIR"

Ada juga yang terkejut dan tidak berpuas hati kerana jualan tiket telah habis.

"Gila laaa, ombak rindu full for a week?! Ni tak puas hati ni. Bak sini ticket, aku nak tgk. Eh pecahkan machine ticket tu kang. Nak tgk!! – @curlyhearts"

Seperti yang kita sedia maklum, kutipan hari pertama filem ini turut mencecah RM750,000 dan hari kedua pula melebih RM1 Juta. Ini adalah satu peningkatan yang memberangsangkan dalam industri perfileman negara. Jika sebelum ini kutipan meletup untuk filem “KL Gangster” yang bergenrekan aksi dan gangster, filem “Ombak Rindu” yang bertemakan romantik dan cinta bakal mencantas rekod Syamsul Yusof jika trend ini berterusan.

Penerbit “Ombak Rindu” yang juga bekas penerbit filem “Lagenda Budak Setan” ketika ditemui wartawan Utusan memberitahu,

“Melalui Ombak Rindu, saya yakin kegemilangan filem Melayu bertemakan cinta akan kembali menjadi kegilaan penonton. “Diharap tarikan filem ini mampu bertahan melebihi tempoh minggu wajib tayang iaitu selama dua minggu.”

Kepada anda yang masih belum menonton filem ini, apa tunggu lagi? Cepat dapatkan tiket di pawagam sekarang!


Ombak Rindu Berjaya Kutip RM2 Juta Dalam Masa 72 Jam

Secara sah Malaysia kini di’landa demam Ombak Rindu. Suara orang ramai berkata filem ini sememangnya filem yang di’nanti dan pawagam sentiasa penuh sehingga ke hari ini.

Malah ada antara peminat yang meluahkan keluh kesah di Twitter, Facebook dan blog kecewa tidak berpeluang menonton filem romantik arahan Osman Ali ini kerana kehabisan tiket.

Sinar Harian semalam menyebut yang pihak penerbitan Ombak Rindu mengesahkan kutipan hari pertama di’pawagam seluruh negara berjumlah RM750,000 — tetapi ini khabar yang kami dengar dari sumber lain.

Filem Ombak Rindu lakonan Aaron Aziz, Maya Karin & Lisa Surihani sebagai teraju utama begitu laris sehingga berjaya mengutip RM2 juta selepas tiga hari tayangan seluruh Malaysia.

Jika trend kutipan cemerlang ini merupakan satu permulaan, kami kira Ombak Rindu boleh memecah rekod kutipan RM12 juta yang di’lakukan KL Gangster sekitar Jun 2011 lalu. Hmm.
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright 2011 ILMU PEDOMAN HIDUP
Theme by perantaucyber
Template Powered by Blogger.